Menu

Referenties Contractmanagement

jan 1994 - jul 1996, AT&T-NS / Lucent Technologies
Gerard Willemsen heeft sales manager de sales afdeling voor telcommunicatie infrastructuur geleid voor de Nederlandse verkoop en projecten organisatie, met veel success in de verkoop van PDH en SDH netwerken aan KPN Telecom, Enertel en Defensie (marktaandeel >50%).

aug 1996 - dec 2001, Nokia Nederland BV
Gerard Willemsen heeft als senior Accountmanager / Account director een aantal accounts in Nederland voor Nokia opgezet en diverse grote infra-opdrachten gewonnen en gerealiseerdbij zowel vaste telecommunicatie (KPN, Colt e.a.), overheid (C2000 infra en mobiele devices) en 2G- en 3G mobiele operators Telfort, Dutchtone/Orange (later overgenomen door T-Mobile) en KPN Telecom.

jan 2002 - dec 2003, LCC International / Detron LCC
Gerard Willemsen heeft als Commercieel Directeur van LCC international de business in de Benelux en Scandinavie geleid voor de radio engineering van 2G en 3G netwerken van diverse mobiele operators in deze regio en de totstandkoming van een in Nederland gevestigde entiteit na overname van het Detron-deel van Landis ICT. Verder heeft Gerard de firma uitgebreid en versterkt tot een entiteit met ca. 150 man personeel na o.a. verdere overname/insourcing van medewerkers en business van Ericsson, Telfort en KPN Telecom, met gekoppelde omzetgroei en behoud van winstmarge.

apr 2010 - dec 2012, RWS / ProRail, programma HSL-Zuid
Gerard Willemsen heeft als contract manager het ontwerp, implementatie - realisatie en toetsing van oplevering geleid van zowel tijdelijke als structurele maatregelen om EMC van HSL-Zuid binnen geldende nomrne te reduceren met o.m. de bouw van een viertal 25kV autotransformator onderstations door InfraSPeed (Siemens/BAM/Fluor) langs de HSL-Zuid.

jul 2012 - dec 2014, Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
Erik Maas heeft de gemeente vertegenwoordigd in de onderhandelingen tussen Stadsregio, GVB en gemeente over een langdurige opdracht voor GVB voor zowel exploitatie OV als uitvoeren van onderhoud. Dit gebeurde nadat er door Stadsregio Amsterdam en Gemeente Amsterdam gekozen was om zowel concessie OV als het inkopen van onderhoud vor metro- en traminfrastructuur in te besteden bij GVB. Het heeft geleid tot 11-jarige overeenkomsten tussen Stadsregio en GVB Exploitatie, Stadsregio en gemeente en Gemeente en GVB voor onderhoud.